Objavljeno ko će graditi auto-put Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa zamenikom predsednika upravnog odbora korporacije “Šandong hajspid” Meng Jenom i sa njim razgovarala o nastavku uspešne saradnje na novim projektima, pre svega realizaciji izgradnje auto-puta Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.

Zorana Mihajlović je istakla da je kompanija “Šandong” uvek dobrodošla u Vladu Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sastanak Zorane Mihajlović sa Meng Jenom
Foto:Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

“Imajući u vidu odličnu saradnju koju smo ostvarili na izgradnji auto-puta ‘Miloš Veliki’, želimo da nastavimo zajednički rad i na novim projektima izgradnje saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada. U pitanju su važni i veliki projekti i želimo vas u zajedničkom timu u njihovoj realizaciji”, rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da Vlada Srbije i ministarstvo koje vodi imaju odličnu saradnju sa kineskim kompanijama, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika dve države – Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

Meng Jen istakao je da je kompanija “Šandong” veoma zainteresovana da uzme učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustvo izgradnje auto-puta “Miloš Veliki” i dosadašnja saradnja dragoceni za budući zajednički rad.

“Pored ovih projekata, zainteresovani smo i za saradnju u oblasti tzv. pametnog saobraćaja. U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su potrebe za usavršavanjem saobraćaja, upravljanjem i uređenjem saobraćaja u cilju što kvalitetnijeg putovanja prisutne”, rekao je Meng.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.

Izvor:rts.rs

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.