Novi grad u Vojvodini postao žarište, 80 stanovnika već u bolnici

Epidemiološka situacija u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković


On je dodao da je u mitrovačkoj bolnici smešteno oko 80 obolelih od kovida 19.

Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva koronavirusa.

“Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih”, rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi.

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žaršiste u Sremskoj Mitrovici, gde je, kako je rekao, hospitalizovano oko 80 inficiranih virusom korona.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.

“Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijanata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridžavamo svih mera”, rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja koronavirusa.  

 

 

 

 

 

 

IZVOR: TANJUG

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.