Novares proširio proizvodni pogon u Zrenjaninu

Podeli:

Kompanija Novares otvorila je novo proširenje u okviru svoje fabrike u Zrenjaninu.uvećavši celokupni prostor fabrike za jednu trećinu,uključujući čistu sobu sa kapacitetom od 1 milion delova godišnje.

Fabričko proširenje od 3000 m2 je opremljeno poslednjom tehnologijom i robotima uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja,automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

Fabrika proizvodi kompleksne plastične delove za automobilsku industriju,delove za eksterijer i enterijer,body trims i delove za motor.Novares će u ovoj fabrici u 2019.godini  povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240.

Projekat proširenja vredan 5.250 000 eura je sproveden uz podršku Pokrajinske vlade(200 000 eura) i Vlade Republike Srbije(300.000 eura).

Svečanom otvaranju proiširenja prisustvovali su Ministar finansija Siniša Mali,Ministar privrede Goran Knežević,Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga