NIS ulaže u zdravstvene ustanove

Podeli:

Kompanija NIS će u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno 2019“ podržati 20 zdravstvenih ustanova širom Srbije. NIS će uložiti gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u institucije u kojima se leče najmlađi.

Ustanove koje će NIS podržati nalaze se, između ostalog, i u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu. U pitanju su zdravstvene ustanove koje su izabrane na konkursu. O izboru projekata odlučivala je komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Srbije, lokalnih zajednica i kompanije NIS.

Na ovaj način NIS će pomoći rekonstrukciju i adaptaciju dečjih dispanzera, nabavku savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila za niz zdravstvenih ustanova u partnerskim opštinama i gradovima.

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ dobiće 12,5 miliona dinara za nabavku savremene stomatološke stolice i dodatne opreme, transportnog sanitetskog vozila i ambulantnog sanitetskog vozila. Novac će biti utrošen i u nabavku dva vozila za potrebe patronažne službe i laboratorijskog frižidera za skladištenje vakcina.

Domovi zdravlja u Novom Bečeju i Žitištu dobili su po četiri miliona dinara. Dom zdravlja Novi Bečej sredstva će utrošiti na građevinske radove na investicionom održavanju zdravstvene stanice u Kumanu. Radi se o izgradnji prilazne rampe za osobe sa invaliditetom, zameni postojećih sanitarija i podnih obloga, molersko – farbarskim radovima na uređenju unutrašnjih zidova, električarskim radovima i zameni postojeće stolarije novom.

Dom zdravlja Žitište će četiri miliona dinara iskoristiti za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata. Ovaj aparat biće kupljen u cilju podizanja kvaliteta zdravstvene usluge i preventivnog delovanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga