Najveća zaplena hrane u novijoj istoriji u Srbiji

Najveća zaplena hrane u novijoj istoriji u Srbiji

Veterinarska inspekcija je, u saradnji sa MUP-om u ugostiteljskom objektu “Kod Brace”, na Ibarskoj magistrali, naložila povlačenje iz prometa i uklanjanje 12 i po tona nebezbedne hrane životinjskog porekla.


Informacija o utvrđenim nepravilnostima je prosleđena sanitarnoj, turističkoj i tržišnoj inspekciji, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a protiv odgovornog lica će, u skladu sa ovlašćenjima, biti podneta prijava Tužilaštvu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Tokom sprovedenog vanrednog inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da se u hladnjači ovog ugostiteljskog objekta nalazi velika količina hrane životinjskog porekla izmenjenih senzornih osobina, kao i hrane životinjskog porekla bez dokumentacije o poreklu, odnosno isprava o nabavci”, piše u saopštenju.

Kako se ističe, sam deo objekta u kojem se priprema, odnosno skladišti hrana životinjskog porekla, zatečen je u jako lošem stanju, neodržavan i prljav, kao i oprema koja se koristi za pripremu hrane.
U objektu su izrađivani i poluproizvodi od mesa, za šta objekat ne poseduje odobrenje nadležnog organa.

“Sve naređene mere su i izvršene (u sredu) tokom dana, predajom nebezbedne hrane u količini od 12.500 kilograma (12,5 tona) na dalje postupanje – propisno uništenje”, piše u saopštenju.

Izvor:Tanjug, foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.