Najnoviji rezultati analize vode dostupni javnosti

Podeli:

Rezultati analiza koje sprovodi Zavod za javno zdravlje Zrenjanin pokazuju da voda iz postrojenja za preradu ispunjava sve propisane kriterijume. Pojedinci su govorili da je zrenjaninsku vodu, koja je zabranjena za piće u vreme prethodne vlasti, nemoguće prečistiti, međutim, najnoviji rezultati to demantuju.  

„Veoma mi je drago što građanima možemo da predstavimo ove analize. Ni jednog momenta nismo pomišljali da odustanemo, iako smo se sve ovo vreme suočavali sa ozbiljnim opstrukcijama. Velika želja da rešimo gorući i višedecenijski problem građana, koji niko pre nas nije uspeo da reši, bila je jača od bilo kakvih saplitanja na koje smo nailazili“, poručuje gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On kaže da i dalje postoje problemi u radu postrojenja za preradu vode koji se tiče slabijeg pritiska vode u mreži u vreme veće potrošnje.
„Svakako ćemo posvetiti maksimum pažnje i vremena kako bismo pomogli investitoru da prevaziđe sve probleme. Investitor je obezbedio sredstva za dodatna ulaganja i verujem da će vrlo brzo rešiti problem sa pritiskom, ali i druge probleme na koje je naišao. Veoma naporno i predano radimo i verujem da skidanje zabrane, koja je uvedena još 2004. godine, neće biti mrtvo slovo na papiru. Ubeđen sam da će zabrana o upotrebi vode biti skinuta na zadovoljstvo svih nas“,  istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

Napomena: Na osnovu priloženih analiza može se uporediti kvalitet vode koja ulazi u postrojenje (voda iz bunara) i kvalitet vode koja posle tretmana ulazi u vodovodnu mrežu. Na svakom dokumentu prvo su analize sirove vode, a potom analize prečišćene vode. Uzorci su uzeti iz rezervoara preko kojeg se snabdeva grad.  

 

Analiza 1

Analiza 2

Analiza 3

Analiza 4

Analiza 5

Analiza 6

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga