Mićko Ljubičić otpevao modernu verziju pesme „Ide Mile lajkovačkom prugom“

Podeli:

Ekipa satirične emisije PLjiŽ, prepoznatljiva je po komentarisanju i opevavanju aktuelnih dešavanja. Ovog puta je pod „šake gitare“ dopala vest o izgradnji i puštanju pruge na relaciji Zrenjanin-Novi Sad, kojom bi se putovalo čak tri sata.

Glumac Dragoljub Mićko Ljubičić, scenarista Vojislav Žanetić i novinar Dragoljub Draža Petrović, uradili su urenebesno smešnu obradu popularne pesme „Ide Mile Lajkovačkom prugom“, a mi vam prenosimo jednu strofu:

„Mili Mile zrenjaninskom prugom,
Mili Mile u kupeu s tugom.
Tri se sata klackao, u sva sela svraćao,
dok do Novog Sada svrati,
vreme da se vrati.“

Korisnici na društvenim mrežama nakon objavljivanja pesme su pohvalili ovaj trio, komentarišući da su „carevi, kraljevi“ i da „nije bolje opisana sramna činjenica da će za relaciju od 48 kilometara biti potrebno čak tri sata“.

KAKO TRI SATA?

Nakon što je „Telegraf“ objavio da voz na liniji Novi Sad – Zrenjanin putuje 3 sata i 38 minuta, ali i poruka koje su počele da se šire na društvenim mrežama iz „Infrastrukture železnica Srbije“saopštili su da je ova železnička relacija duga 96 kilometara, odnosno gotovo dvostruko više nego drumska, te da nije ni uspostavljena kako bi bila konkurentna na čitavoj deonici drumskom saobraćaju.

U „Infrastrukturi“ kažu i to da je sa čak četrnaest stanica između Novog Sada i Zrenjanina, železnica omogućila građanima iz usputnih mesta da dobiju dobar prevoz i saobraćajnu vezu duž čitave pruge, pa je na taj način na kraćim relacijama železnica ponovnim uspostavljanjem putničkog saobraćaja ipak više nego konkurentna drumskom.

Ekipa je obradila pesmu, na osnovu aktuelne teme o pruzi; Foto: Printskrin Youtube/Mićko Ljubičić Official Channel

Kenijac Elijud Kipčoge svetski rekord u maratonu oborio je u Belinu ove godine. Tih 2 sata, 1 minut i 39 sekundi najveći je napredak od 1967. godine. Ljudsko telo za pola veka produžilo je korak, toliko da bi čak brže samo stiglo od istovetne tačke nego srpskim vozom.

 

 

 

Autor:Telegraf

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga