Skip to content

Koronavirus ušao u Dom za smeštaj odraslih i starijih u Zrenjaninu

Kako je objavilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koronavirus je poslednjih dana registrovan u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Nanini konaci” iz Zrenjanina.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod pet korisnika i devet zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u Ustanovi za decu i mlade ”Sremčica” u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, OJ Dnevni boravak ”Kornelije Stanković” pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece i omladine pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu.

Prisustvo korona virusa je, kako je saopšteno, potvrđeno i u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu u Odeljenju Zvezdara, Gerontološkom centru u Kragujevcu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Sveti Trifun” u Železniku i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Nanini konaci” u Zrenjaninu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.080, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 428.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Na Fejsbuk stranici oglasio se Dom za stare “Nanini Konaci”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. Vlasnici ove ustanove zelimo brzo ozdravljenje, kao i korisnicima Doma za stare.
    Pitanje je ipak koliko se vodilo racuna o licnoj higijeni svih aktera pre zarazavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

All rights reserverd. Sva prava zadržana © 2020 RTV Santos