Jednokratno će ova grupa radnika dobiti 30.000 dinara

Podeli:

Fond solidarnosti kulturnih radnika Srbije pozvao je danas sve pandemijom socijalno ugrožene umetnike i radnike u kulturi da se do 6. avgusta prijave za dodelu jednokratne pomoći od 30.000 dinara.
Poziv je upućen jer su mnogi umetnici i kulturni radnici zbog posledica pandemije i nemogućnosti rada tokom i nakon vanrednog stanja ostali bez većeg dela ili čak svih prihoda.
 
Pravo na 30.000 bruto imaju svi umetnici i kulturni radnici bez obzira na članstvo u udruženjima, samo što je u tom slučaju potrebna potvrda o saradnji koju im mogu izdati udruženja koosnivači Fonda, institucije kulture, kao i udruženja za čiji kredibilitet garantuju koosnivači Fonda solidarnosti.
 
Novac uz potvrdu mogu tražiti drugi kulturni radnici od čijeg neposrednog rada zavisi produkcija kulturnih i umetničkih događaja, poput modela, statista, tehničara, pomoćnog osoblja. Pomoć nije namenjena slobodnim umetnicima, onima koji su registrovani kao privrednici, kojima su po osnovu honorarnih ugovora odobrene mere pomoći lokalne samouprave i onima u stalnom radnom odnosu.
 
Do sada su sredstva prikupljena putem donacija Fonda za otvoreno društvo, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i FundAction platforme, kao i Fondacije Hajnrih Bel koja je podržala pripremu Fonda solidarnosti.
Autor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga