Jedan od fantoma koji štrajkuju glađu hitno upućen u bolnicu

Podeli:

Zrenjaninac Miljan Čičić, koji štrajkuje glađu peti dan ispred Gradske kuće u Zrenjaninu zahtevajući ispravnu vodu, hitno je prebačen u Opštu bolnicu zbog pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja.

Hitna pomoć je i juče intervenisala.

„Miljan nije dobro, Služba hitne medicinske pomoći je bila ponovo danas. Njega su oni odvezli u bolnicu gde se trenutno nalazi. Lekari su mu preporučili zbog visokog krvnog pritiska da ostane u bolnici, što on odbija“, rekao je Milan Pernat.

Miljana su i juče hteli da hospitalizuju, ali je on to odbio. Lekari su mu preporučili da prekine štrajk glađu, kako nezvanično saznajemo.

Pernat je potvrdio za RTV Santos da će sutra u 10 časova doneti konačnu odluku, a da će sledeće nedelje organizovati konferenciju za medije ispred Gradske kuće.

Pernat i Čičić štrajkuju glađu već peti dan. Oni su na poziv gradonačelnika, imali razgovor, ali pošto prema mišljenju štrajkača nisu dobili zadovoljavajući odgovor, nastavili su sa iskazivanjem nezadovoljstva.

Gradonačelnik je rekao da je odgovorio na pitanja Čičića i Pernata, da cisterne ne bi dopremale adekvatnu vodu građanima i da će se sredinom juna problem rešiti, te da se štrajkom glađu neće rešiti ništa.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga