Javno komunalno preduzeće se uskoro gasi

Podeli:

19. sednica Gradskog veća održana je u Zrenjaninu 22. novembra 2017. godine. Članovi Gradskog veća odlučivali o bitnim tačkama dnevnog reda. Neke od tačaka bile su:  Utvrđivаnje Predlogа Odluke o održаvаnju ulicа, putevа i drugih jаvnih površinа u zimskom periodu, utvrđivаnje Predlogа Odluke o korišćenju, održаvаnju i uprаvljаnju službenim zgrаdаmа i poslovnim prostorijаmа u jаvnoj svojini grаdа Zrenjаninа koje koriste orgаni grаdа Zrenjаninа, kao i  utvrđivаnje Predlogа Zаključkа kojim se nаlаže jаvnim preduzećimа i drugim oblicimа orgаnizovаnjа čiji je osnivаč Grаd Zrenjаnin dа 50% dobiti, odnosno viškа prihodа nаd rаshodimа po zаvršnom rаčunu zа 2016. godinu uplаte u budžet grаdа Zrenjаninа. Jedna tačka se odnosila na JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“.

„Redovan godišnji izveštaj o radu za 2016. godinu , kada je JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“ radila u punom kapacitetu sa bilansima stanja uspeha priloženim vidi se da je preduzeće radilo, tj. završilo 2016. godinu veoma uspešno sa visinom procenta naplate od 85%““, rekao je za RTV Santos Laslo Fuks, direktor JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“.

Od 1. januara 2017. godine ovo preduzeće više ne vrši svoju funkciju, odnosno preostalo je da  naplate zaostala dugovanja iz prethodnih meseci do tog datuma.

„Vremenom smo u toku godine preneli na korisnike, tj. JKP „Čistoća i zelenilo“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“ preostala potraživanja . Ostala su još potraživanja od Eko  takse u „Zoni“. Ovih dana treba da se reši sudbina ovog javnog preduzeća, jer ono je polako izgubilo svoju funkciju i verovatno je očigledan sled događaja gašenje JKP „Zona“, istakao je Fuks.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga