Javni poziv Razvojne agencije Srbije za učešće u start-ap programu

Podeli:

Razvojna agencija Srbije je objavila Javni poziv za učešće u Programu podrške početnicima za započinjanje posla – START UP. Ovaj Program realizuje Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama.

Program je namenjen fizičkim licima i privrednim subjektima koji u trenutku podnošenja prijave ne posluju duže od dve godine, u cilju podrške samozapošljavanju i unapređenju poslovanja privrednih subjekata početnika, a koji će se baviti proizvodnjom, preradom i uslužnim delatnostima. Program se sprovodi na teritoriji Republike Srbije.

Opšti cilj Programa je da kroz podršku otvaranju novih mikro, malih i srednjih privrednih društava i preduzetničkih radnji (MMSP), kao i podsticanje otvaranja novih radnih mesta, omogući unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške njihovom poslovanju i razvoju.

Paket podrške obuhvata: realizaciju besplatnih obuka, dodelu bespovratnih sredstava i besplatnu uslugu mentoringa za odabrane korisnike.

Program se realizuje u dve faze i to:
• Prva faza Programa – Obuke i
• Druga faza Programa – Bespovratna sredstva i mentoring.

Finansijska sredstva 

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 120.000.000,00 dinara.

Iznos bespovratnih finansijskih sredstava

Sredstva se dodeljuju u iznosu do 1.000.000 dinara bez PDV, što predstavlja do 70% ukupne neto vrednosti opravdanih troškova projekta za proizvodne delatnosti i delatnosti prerade, odnosno do 50% za uslužne delatnosti.

Odabrani korisnik je u obavezi da obezbedi sopstveno učešće od minimum 30% od ukupne neto vrednosti opravdanih troškova projekta za proizvodne delatnosti i delatnosti prerade, odnosno minimum 50% za uslužne delatnosti.

Konkretne informacije o uslovima za dobijanje sredstava za svaki program, kao i sva prateća dokumentacija, mogu se dobiti u linku.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga