Investitor splava o investiciji i problemima

Podeli:

Investitor splava, poznati zrenjaninski ugostitelj, juče je s ručka priveden tužiocu na razgovor, nakon čega je pušten kući, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta. Postupak je u toku, a on planira da nastavi radove, jer je uložen veliki novac. Kako tvrdi, poseduje sve potrebne papire i dozvole, a uvek ispadne neki problem. Tri godine je vodio sud koji je na kraju dobio. Kako kaže, problem je nastao primenom novog zakona, kojim su ukinuti svi ugovori, koji mu do današnjeg dana nisu istekli.

On, kako tvrdi, nema problem da ukloni i iseče splav ukoliko nadležni tako narede i ukoliko se donese takva odluka, ali su mu ti isti nadležni organi dali sve potrebne dozvole. Međutim, ukoliko se i tako nešto desi, pravdu će potražiti na sudu. Srbija je država u kojoj se pravo poštuje, a kako ističe, on ne bi ni počinjao da nije imao potrebnu dokumentaciju.

4 godine je investitor izgubio u gradu na Begeju, a sudbina ugostiteljskog objekta – splava je i dalje neizvesna. Većina ljudi ima pogrešnu sliku o njemu i splavu, jer je medijski napravljena takva slika, tvrdi investitor.

U celoj situaciji izgubljeno je vreme, zdravlje i novac.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga