Iniciran šesti ciklus projekta „Letnja stručna praksa“

Podeli:

Šesti ciklus projekta „Letnja stručna praksa“ iniciran je od strane udruženja „Zrepok“. Projekat se uspešno sprovodi od 2010. godine zajedno sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, uz podršku Grada Zrenjanina, a od prošle godine partner je i Unija poslodavaca Zrenjanina.  Cilj projekta je da se omogući studentima TF „Mihajlo Pupin“ sticanje praktičnih znanja i veština koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

Zrenjanin grad
„Letnja stručna praksa“ je projekat koji se organizuje sa ciljem stvaranja uslova dobre saradnje Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ sa jedne strane, privrednika i preduzetnika sa druge strane i lokalne samouprave sa treće strane. Sprovodi se u nameri da se postigne razmena znanja i iskustava, unapređenje uspešnosti u ostvarivanju vlastitih vizija, zajednički rad i mogućnost uticaja privrednika na profilisanje kadrova koji su neophodni privredi u Zrenjaninu.
Poslodavci koji odluče da angažuju studente na praksu neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima.
Poslodavci će imati obavezu da identifikuju problem ili posao u njihovoj firmi koji žele da bude rešen i da imenuju mentora, to jest lice koje će upućivati studenta u zadatke njegovog radnog mesta i načine za njihovo obavljanje. Učesnici projekta će biti studenti sa treće i četvrte godine studija, i u skladu sa tim biće i složenost projektnog zadatka.
Programom je predviđeno da praksa traje 3 meseca, a za koordinaciju svih projektnih aktivnosti zadužen je „ZREPOK“.
Na kraju ciklusa, „ZREPOK“ će najboljeg studenta nagraditi sa stipendijom u iznosu od 120.000 dinara, dok će fakultet obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak.

Za učešće u projektu, zainteresovani poslodavci se mogu prijaviti do 01. maja 2016. godine mejlom na office@zrepok.rs ili telefonom na 023/533-577

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga