Gradonačelnik posetio MZ “Perlez“ – održan radni sastanak o rešavanju komunalnih problema

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, članom Gradskog veća Perom Pilipovićem i načelnikom Odeljenja za privredu Gradske uprave Goranom Kravarušićem, posetio je juče mesnu zajednicu “Perlez”. Tema radnog sastanka s predstavnicima Saveta i sekretarom mesne zajednice bila je mogućnost rešavanja određenih komunalnih problema koje su domaćini ocenili kao prioritetne u narednom periodu. Poseta je realizovana u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika koje se tiču obilaska svih naseljenih mesta i razgovora s njihovim predstavnicima.

Tokom razgovora bilo je reči o stanju asfaltnih puteva u selu, atarskog puta ka Knićaninu, seoske rasvete, mogućnosti revitalizacije i uređenja određenih objekata koji nisu u funkciji, izgradnji eko-česme, angažovanju komunalnog radnika i drugim pitanjima od značaja za život stanovnika Perleza, sa svojih 3300 stanovnika jednog od najvećih seoskih naselja na gradskoj teritoriji.

Posebno raduje podatak koji je prenela direktorka Osnovne škole “Đura Jakšić” u Perlezu Mirjane Sekulić da će na jesen u klupe sesti čak 40 prvaka, te da je ova škola, sa više od 300 đaka, među najvećim seoskim školama u Zrenjaninu. Razmišlja se i o unapređenju uslova za smeštaj dece mlađeg uzrasta u delu škole namenjenom deci predškolskog uzrasta, te se i o tome juče razgovaralo, posebno u svetlu sve većeg radnog angažovanja Perležana u preduzećima u Zrenjaninu i samim tim potrebe da neko brine o deci u produženom boravku.

Gradonačelnik je jučerašnju posetu ocenio kao korisnu i sadržajnu, jer se u neposrednom razgovoru s predstavnicima mesne zajednice najbolje saznaje koji su problemi prisutni i kojim ih tempom rešavati.
“Saglasili smo se oko određenih prioriteta u komunalnoj oblasti koje su kao takve ocenili predstavnici Mesne zajednice “Perlez”. To sigurno nisu nerešivi problemi i siguran sam da ćemo ih zajednički u narednom periodu rešavati na obostrano zadovoljstvo. Savet Mesne zajednice aktivan je u stvaranju uslova da ovo naselje napreduje, a posebno smo se obradovali podatku da će na jesen čak 40 malih Perležana krenuti u školu, što je izuzetno lepa vest”, kazao je Janjić.

Izvor: Grad Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga