Građani u zgradama imaju problem sa vodosnabdevanjem, oglasio se direktor Fabrike vode

Građani Zrenjanina, koji žive u zgradama širom grada, proteklih dana su se u velikom broju obratili našoj redakciji. Oni su izrazili nezadovoljstvo zbog slabog ili gotovo nikakvog pritiska vode u svojim domovima.  Problem postoji već nekoliko nedelja, ali je intenziviran u prethodnim danima. Bojan Dimkić, direktor firme “Grupa Zilio” koja prečišćava vodu, rekao je za našu medijsku kuću da je u poslednjih 7 dana smanjena količina vode sa 320 litara u sekundi na 295 koju dobija postrojenje sa vodoizvorišta. Kako tvrdi Dimkić, razlog je što JKP “Vodovod i kanalizacija” gradi nova 4 bunara na izvorištu.

“U ovom trenutku to nama malo pravi problem, zato što količina vode koju možemo da obradimo manja, a gubici su na mreži značajno veći”, rekao je Dimkić. 

U narednom periodu se može očekivati prekid vodosnabdevanja sa postrojenja za preradu vode zbog radova koji će se izvoditi, kako bi se povećao kapacitet.  

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

  1. Rtv santos izgleda ne zeli da popusti opet rtv santos ne radi u sbb da li je moguce da ktv konstantno radi ok a rtv santos konstantno gubi signal ton i zamrzava sliku neverovatni ste sbb to ne moze da popravi

  2. Više imam fobiju od nestanka vode….svaku dan u strahu da će doći do prekida
    Nekada je noć bila sigurna da neće doći do prekida vodosnadbevanja sad ni to nije sigurno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.