Edukacija o bezbednoj upotrebi interneta

Podeli:

U sali Crvenog krsta u Zrenjaninu, koji se nalazi u ulici Zmaj Jovina 1a,  7. decembra u 18 sati biće održana Edukacija o bezbednoj upotrebi interneta koju organizuju Fondacija Tijana Jurić iz Subotice i Centar za sigurniji internet iz Hrvatske.
tijana-klik-plakat-zrenjanin
Reč je o edukaciji koja prosvetnim radnicima, pedagozima, psiholozima i stručnim licima angažovanim u oblasti socijalne zaštite dece, može pomoći u sticanju novih znanja o digitalnom nasilju i mehanizmima zaštite na internetu.

Vrsni predavač Centra za sigurniji internet i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Hrvatskoj, Tomislav Ramljak, dugi niz godina bavi se internetom kao savremenim sredstvom koje decu, zbog nedovoljnog znanja, može dovesti u ozbiljne opasnosti.

Ramljak će ovom prilikom prisutne upoznati sa načinima tehničke zaštite dece na internetu, vršnjačkim nasiljem (sajber bulinga), anonimnim zlostavljanjem putem društvenih mreža, pedofilima na internetu i ostaloj problematici prisutnoj kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija.

U okviru iste edukacije osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, govoriće o bezbednosti dece na internetu i na otvorenom prostoru.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga