CENTAR ZA ZAŠTITU POTROŠAČA TUŽIO GRADSKU TOPLANU

Podeli:

Zbog visokih računa za grejanje Centar za zaštitu potrošača “Begej“ tužio je gradsku toplanu. Ovo udruženje je  upozorilo da su stavke na računu za ovu uslugu netransparentne.

Predsednik Centra za zaštitu potrošača Dušana Kokota je izjavio da u strukturi fiksnih troškova se nalaze „obilne naknade organima upravljanja“, a svake godine imaju stavku troškova dobrovoljnog penzijskog i invalidskog osiguranja.

„Drugim rečima, građani korisnici daljinskog grejanja plaćaju upravljački kadar i dobrovoljno penzijsko osiguranje za zaposlene u ‘Toplani’. Kako ih nije sramota da to stave građanima na teret“, pita se Kokot.

Sa druge strane pripreme za grejnu sezonu su počele, saopštilo je preduzeće „Gradska toplana“ koja je počela sa punjenjem sistema u zgradama priključenim na daljinsko grejanje. Za to vreme rekonstrukcija vrelovoda još uvek traje u naselju Brigadira Ristića, gde je tokom celog leta rekonstruisano 750 metara vrelovoda. U nastavku radova na ovoj lokaciji stare i dotrajale cevi zamenjene su novim, predizolovanim cevima i očekuje se da će do početka grejne sezone radovi biti gotovi.

Prethodnih godina vrelovodna mreža je obnovljena novim cevima u naseljima Bagljaš, delu naselja Brigadira Ristića, u centru grada, na Lesnini, u naseljima 4. jul, Rade Končara, Đure Đakovića i Jug Bogdana. Zamenjene su i cevi magistralnog vrelovoda u dužini od 6,5 kilometara. Rekonstrukcija mreže daljinskog grejanja rezultirala je smanjenjem gubitaka u distributivnom sistemu sa 15 na šest odsto.

Izvor: Danas

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga