Apel građanima da ne nose oružje

Zrenjaninska policija je uputila apel svim građanima, a naročito onima koji poseduju vatreno oružje, da se suzdržavaju od njegove upotrebe i nošenja tokom novogodišnjih praznika, da budu savesni prema sebi i drugima kako bi se zaštitili ljudski životi.

policija santos

Podsećamo da je Zakonom o oružju i municiji regulisan način nabavke i držanja vatrenog oružja i da je najstrožije zabranjena upotreba vatrenog oružja van ovlašćenih streljana i lovnih područja, kao i njegovo nošenje bez ”posebne dozvole”.

Još jednom upozoravamo da upotreba pirotehničkih sredstava, pre svega petardi i vatrometa, osim uznemirenja građana, nestručnim i neopreznim rukovanjem može prouzrokovati neželjene posledice, teže ili lakše samopovređivanje ili povređivanje drugih lica naveli su u saopštenju.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se u prazničnom periodu uzdrže od upotrebe alkohola i da svoje ponašanje u potpunosti prilagode važećim propisima.

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. U Gotovusa na kosmetudocek nove godine bice organizovan na platou Gotovusanskog doma kulture uz lokalne bendove i trubace dok je za ponoc predvidjen vatromet kao i u gotovusanskim restoranima i kaficima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.