4 učenika u pritvoru zbog vršnjačkog nasilja u srednjoj školi

4 učenika u pritvoru zbog vršnjačkog nasilja u srednjoj školi

28. januara, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema četiri maloletna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nasilničko ponašanje. Oni su od početka septembra 2018. godine pa sve do 21. januara 2019. godine, u jednoj srednjoj školi u Zrenjaninu bili vinovnici vršnjačkog nasilja. 

Njima je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu doneo rešenje kojim je odredio pritvor za sva četiri maloletna lica.

Đaci su kontinuirano vređali i udarali pesnicama učenika po telu i nagovarali ostale vršnjake njihovog odeljenja da vrše nasilje nad njim.

21. januara, učenik koji je pretrpeo fizičko i psihičko nasilje, ne mogavši više da izdrži takav stepen maltretiranja i zlostavljanja prestao je da odlazi u školu, nakon čega se ispisao iz iste.

Ovaj slučaj fizičkog i psihičkog nasilja dobiće epilog na sudu.

1 Comment

  1. Zasto je skola dozvolila da dodje dotle da se dete koje je bilo zrtva ispise iz skole? Sad je to dete dvostruka zrtva. I zrtva vrsnjackog nasilja i zrtva skole. Skola je trebala odmah da istera zlostavljace i da zastiti zrtvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.