Zrenjaninac postao sportski direktor Crvene zvezde!

Podeli:

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije, košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, Žarko Čabarkapa, novi je sportski direktor KK Crvena zvezda mts.

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije, košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, Žarko Čabarkapa, novi je sportski direktor KK Crvena zvezda mts.
Žarko Čabarkapa je rođen 21.maja 1981.godine u Zrenjaninu. Osvajač je zlatne medalje na SP u Indijanapolisu, igrao je u NBA ligi za ekipe Sansa i Voriorsa. Nakon igračke karijere (koju je prerano morao da prekine zbog povrede leđa), posebno od 2015.godine,  izgradio se kao sportski radnik,  koji je bio jedan od najzaslužnijih za razvoj nove ABA lige jtd u ulozi sportskog direktora regionalnog takmičenja.
Žarko Čabarkapa će biti svojevrsna spona između predsednika, celokupnog sportskog dela KK Crvena zvezda mts (uključujući i mlađe selekcije) i menadžmenta kluba. Filip Sunturlić kao generalni direktor kluba i Nebojša Ilić kao tim menadžer prvog tima Crvene zvezde, dobijaju saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja. Sva trojica će usko sarađivati sa trenerom Milanom Tomićem, u svakodnevnom radu kluba :

Ovom prilikom želim dobrodošlicu Žarku u naš klub. Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja za ceo klub. Očekujem da se Žarko brzo kao čovek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim lakše svi zajedno ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani“ rekao je ovim povodom generalni direktor kluba Filip Sunturlić.
Dolaskom Žarka Čabarkape koji je jedan od najboljih poznavalaca i najupućenijih u odnose u regionalnoj ligi i evropskoj košarci, KK Crvena zvezda mts nastavio je da se ojačava na svim nivoima, ovoga puta u menadžmentu kluba.
Novo pojačanje našeg kluba, osim već opisanog dela poslova, biće zadužen i za komunikaciju sa nacionalnim ligama, ABA ligom, ECA-om , FIBA i NBA ligom čiji je bio član.
KK Crvena zvezda mts i u narednim danima nastaviće da se ojačava u organizacionom delu kluba, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.


Izvor, foto: KK Crvena zvezda MTS

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga