Rukometni klub „Proleter“ počinje sezonu na pesku

Podeli:

Već treću godinu za redom na maloj peskari kod restorana „Malo Jezero“ igra se rukomet na pesku. Otvaranje sezone je posle školske godine, kada mlađe kategorije zrenjaninskih klubova svoje treninge premeštaju na pesak.

Zašto rukomet na pesku?

Zato što ne postoji bolji način da se posle naporne sezone igrači relaksiraju, ali i zaleče sitne povrede, kao i da naprave dobar uvod u novu sezonu. Pesak, kao podloga za igru, omogućava da se lokomotorni sistem osveži i osnaži, da igrači zamene svakodnevne treninge u hali prijatnim okruženjem i uslovima rada, kao i da ostanu u kontaktu sa svojim sportom i treningom. Rukomet na pesku je relativno nov sport koji na sreću rukometnih radnika omogućava da se i apsolutni početnici u ovoj igri osećaju zadovoljno i ispunjeno i da mogu ravnopravno da učestvuju u njoj. Posle kratke obuke i upoznavanja pravila svi zainteresovani mogu da ga igraju.

U toku sezone, koja traje u letnjim mesecima, na ovim terenima će  pored turnira na početku   sezone, koji se održava predstojećeg vikenda, biti odigrani i turniri krajem jula kao i za Dane piva, kada se igra turnir veterana i time se završava sezona rukometa na pesku.

Od 23. jula održavaće se i besplatni treninzi za sve zainteresovane klince i klinceze, uz budnu pažnju trenera zrenjaninskih klubova. Preporuka za roditelje je da dovedu dete da upozna ovaj nov i zanimljiv sport kao i da se upoznaju sa radom naših klubova i selekcija jer već septembra kreće nova sezona dvoranskog rukometa.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga