„Novinari“ savladali tim „Selektora“ 

Podeli:

Kristalna dvorana u Zrenjaninu 23. decembra 2017. ugostila je boks selekcije „Selektora“ i „Novinara“, koje su činili kandidati za nacionalni boks tim Srbije. Boks spektakl u sportskoj lepotici na Begeju bio je izbornog karaktera, a ljubitelji boksa u Zrenjaninu saglasni su da je ova manifestacija ispunila sva očekivanja. Meč pod nazivom „Selektor-Novinari“ organizovao je Bokserski savez Srbije, uz tehničku podršku BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

Foto: Grad Zrenjanin

Tim „Selektor“ predvodio je selektor Srbije Tomislav Antelj, dok su sa druge strane u timu „Novinari“ bili bokseri koje su predvodili Dušan Vasiljević (doajen sportskog i borilačkog novinarstva) i trener Milivoje Bašić. Na kraju posle sjajnih borbi pobedu je odneo tim „Novinari“ 7:5. 

Pre početka meča okupljene je pozdravio zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, kome je zahvalnicu za doprinos razvoju bokserskog sporta uručio predsednik organizacionog odbora Zoran Protić. Zahvalnicu je primio i Željko Malušić, koji nesebično pomaže Bokserski klub Petrovgrad.

Zahvalnicu za doprinos u razvoju boksa i tačno 53 godine aktivnog rada u boksu, Stevanu Čizmiću uručio je trener BK Petrovgrad i nekadašnji dugogodišnji reprezentativac, Srđan Evđenić. Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, uručio je zahvalnicu za doprinos u razvoju boksa legendarnom bokseru, Mirku Puzoviću. 

Foto: Grad Zrenjanin

Trener seniorske reprezentacije Srbije i ujedno trener BK Petrovgrad, Milan Piperski pre tačno pet godina pravo u Kristalnoj dvorani odboksovao je proslednji profi meč u kome je odbranio titulu Sveslovenskog prvaka. 

„Divne uspomene me vežu za Kristalnu dvoranu, trenutak u karijeri koji nikada neću zaboraviti. Ostao sam u boksu, boks je moj život i celog sebe sam dao da ovaj sport u mom Zrenjaninu, zajedno sa kolegama podignem na što bolji mogući nivo. Revija „Selektor-Novinari“ dokazala je da Zrenjaninci vole boks i da ovaj sport u ovom gradu ima perspektivu. Veoma sam zadovoljan organizacijom, ali i kvalitetom borbi i uopšte boksa koji je viđen na ovoj manifestaciji. Sve to govori da smo na dobrom putu, da uz ogroman rad možemo očekivati blistavu budućnost boksa ne samo u Zrenjaninu, već celoj našoj zemlji – zaključio je Piperski. 

Selektor vs Novinari – 5:7

PAROVI:

Elita (seniori)

Kategorija do 52 kg: Dušan Janjić vs Nemanja Gavrilović (Janjić predao)

Kategorija do 60 kg: Nikola Ristić – Aleksandar Naumovski 2:1

Kategorija do 69 kg: Petar Stošić – Nikola Živanović 3:0

Kategorija do 75 kg: Stefan Panić – Branko Gubaš 3:0

Kategorija do 81 kg: Filip Stanković – Saša Milovac 0:3

Kategorija do 81 kg: Nikola Stefanović – Geard Ajetović 1:2

Kategorija do 91 kg: Marko Docić – Nikola Vlahović 1:2

MLADI

Kategorija do 52 kg: Rade Joksimović – Aleksandar Jovanović 3:0

Kategorija do 64 kg: Nenad Jovanović – Matija Tijanić 2:1

Kategorija do 69 kg: Miloš Obradović – Milan Branković 0:3

Kategorija do 69 kg: Zlatko Janjić – Dejan Dašić 0:3

Kategorija do 75 kg: Nikola Đuka – Aleksa Mitić 0:3

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga