Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 21. juna 2018.

Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 21. juna 2018.

Pogledajte celokupan program Kulturnog centra Zrenjanina do 21. juna 2018.

Ponedeljak, 11. jun
Mjuzikl “Nas se tiče kako žive priče”
Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 11. juna u 14 časova biće izveden mjuzikl “Nas se tiče kako žive priče” koji je urađen po motivima romana Dejana Aleksića. Glavna junakinja Hagi Agi i njen pomoćnik Rusvajko beže iz sveta knjige u potrazi za avanturom i u želji da ostvare neke od svojih snova….a sve to kroz niz zanimljivih scena i plesnih numera. Pisac ih traži, a da li će uspeti da ih nađe?

Tekst: Tatjana Dursun
Scenografija: Jovan Caran i Blagovesta Vasileva
Kostim: Nikoleta Vidaković i Marton Gizela
Realizacija : Plesni klub Free Dance i Kulturni centar Zrenjanina
Cena ulaznice je 150 din, program je humanitarnog karaktera a prikupljena sredstva biće namenjena Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.

Manifestacija 
“Bantaska bajka – Leto u Gradskoj bašti”
Manifestacija Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti biće održana i ove godine, po drugi put u Zrenjaninu od petog juna do 19. avgusta 2018. godine. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija i IP Media 023 uz podršku Grada Zrenjanina. U toku leta, od utorka do nedelje u planu je čak 66 programa namenjenih svim generacijama. Programi su tematski podeljeni i počinjaće od od 20h, sem dečijih. Utorak je rezervisan za vinske priče i muziku sa malim izletima u vidu gostovanja Mirjane Barjkatarević, popularne ženske spisateljice i Nastupa “Gradnuličkih bisera”. Gostovaće udruženja vinara i vinogradara iz Araca, Orlovata, Mužlje, Zrenjanina, Kleka, Taraša kao i gosti sa strane. Srede su rezervisane za multimedijalne programa i predstvaljanja umetnika, književnika, kulturno umetničkih društava, biće i modnih modne revija, rokenrol bendova i festivala poput Rock Village iz regiona Banata. Imaćemo i pozorišnu predstave i gostovanja Udruženja. Četvrtak je predviđen za dečije programe, radionice, predstave i razne prezentacije. Petkom ćemo ugostiti Turističke organizacije iz Srbije koje će se predstaviti svojim programima i ponudama a imaćemo priliku da uživamo i u našim programima. Subotom će biti organizovani koncerti zabavne i evergrin muzike a nedeljom će se predstaviti naseljena mesta iz Banata i gosti.
Napomena: U slučaju lošeg vremena program za taj dan će biti otkazan.
Informacije o manifestaciji i program možete ponaći na FB stranici Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti 
Organizatori: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija Zrenjanina i IP Media023.
Pokrovitelj: Grad Zrenjanina

Ulaz na sve programe je besplatan.

Druga nedelja manifestacije
Od 12. do 17. juna
Program

Utorak – 12. jun
18h – Interaktivna radionica muzičko dramskog studia MES

20h –  Udruženje  vinogradara Aradac i nastup benda – “Francuska sobarica”

Sreda – 13. jun

20h – predstavljanje RNR Zona Lazarevo i pesnika Dragana Sakića

22h – Projekcija filma

Film “Fatalni ishod”/ Aftermat (USA, 2017, 94’)
Američki film „Fatalni Ishod“ je zasnovan na istinitim događajima u Nemačkoj, kada su se dva putnička aviona sudarila zbog greške kontrolora saobraćaja. Priča prati živote dva potpuna stranca koje je povezala nesreća. Igraju: Arnold Shvarzenegger, Maggie Grace, Kevin Zegers i dr. Reditelj filma je Elliott Lester.

Četvrtak – 14. jun

19h   – Muzičko scenski program  Radmila Komlenić sa učenicima OŠ “Jovan Jovanović  Zmaj”

19h – Animacije i radionice Centar za kreativno odrastanje CEKOM

Radionice CEKOM Market kulture

U okviru dečjih programa manifestacije koji će se realizovati svakog četvrtka, publika će imati priliku da pogleda programe koje stvaraju deca osnovnoškolskog, predškolskog i tinejdžerskog doba kao i programe koji su namenjeni njihovom uzrastu. Biće održan veliki broj radionica, muzički programi kao i pozorišne predstave. U četvrtak, 14. juna pod sloganom “Stiže rasput – radujte se sa nama” Zmajevi prvodvaići će obeležiti prvi dan Raspustilišta – prvi dan raspusta, veselim kolažom igrokaza, pesme i plesa. Program je pripremip I 2 razred sa učiteljicom Radmilom Komlenić iz zrenjaninske OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Program počinje u 19 časova. U isto vreme na drugoj lokaciji Gradske bašte održaće se radionice CEKOM-a.

Petak- 15. jun

20h – “Čudesni svet Dunđerskih” predstava i promocija turističke rute

Subota – 16. jun

20h – Muzički program
Nastup Bid Benda

Nedelja – 17. jun

20h – Predstavljanje – Turističke organizacije – Novi Bečej

Treća nedelja manifestacije
Od 19. do 24. juna
Program

Utorak- 19. jun

20h – Predstavljanje Društvo  vinara i vinogradara  “Vesela Braća” iz Orlovata i muzika benda – “Francuska sobarica”

Sreda – 20. jun

20h – nastup kniževnika Perice Markova i KUD “Pionir”
Predstavljanje Udruženja “Čarobni prsti”, promocija i degustacija “Sandrinih čarolija”/ Sandra Novaković/ Zrenjanin

22h – Projekcija filma

Film “Zaštitnik”/ Blood Father (USA, 2016, 88’)
Radnja filma prati bivšeg osuđenika Džona Linka, čija je šesnaestogodišnja ćerka upala u probleme sa nasilnim dilerima droge. Iako se Džon donekle primirio i privremeno odustao od svojih ranijih burnih aktivnosti, igrom slučaja se vraća u “igru” na ivici zakona i razuma, kako bi zaštitio svoju otuđenu ćerku i ponovo sa njom uspostavio roditeljski odnos. Nakon četvorogodišnje pauze ovo je prvi film u kojem Mel Gibson ima glavnu ulogu. U filmu takođe glume Erin Morijarti, Dijego Luna i Majkl Parks. Režiser – Jean-François Richet.

Četvrtak – 21. jun
18h – Školica sporta „Čigra“ – radionice
19h –  Centar za edukaciju BIG BEN – radionice
19h – Animacije i radionice Centar za kreativno odrastanje – CEKOM

13. Završna izložba likovnih radova učenika HTPŠ “Uroš Predić” i “Zrenjaninske gimnazije” – od 05. 6. do 14. 6. 2018.
13. Završna izložba likovnih radova učenika HPTŠ „Uroš Predić“ i Zrenjaninske Gimnazije otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra do 14. juna. Sa svojim izloženim likovnim radovima, na izložbi učestvuju i učenici „Medicinske škole“, Muzičke škole „Josif Marinković“, „Srednje poljoprivredne škole“, EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“ i „Tehničke škole“. Ovom izložbom afirmiše se likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, održano je deset izložbi u KCZR, jedna u PKZZ. Osnivanjem LIKOVNE SEKCIJE SREDNjIH ŠKOLA u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012, pridružuju se učenici „Zrenjaninske gimnazije“, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Biće prikazani radovi u različitim likovnim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije. Na izložbi je predstavljeno 50 autora sa preko 150 radova. Koordinatorka likovnih radionica – rada sa učenicima je prof. likovne kulture Dušanka Đorđević koja je i autorka ove izložbene postavke.

Sreda, 13. i četvrtak , 14. jun
Ciklus filmova Džejmsa Stjuarta
Film: “Na okuci reke”
U sredu, 13. i četvrtak, 14. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Na okuci reke”/Bend of The River (1952, SAD, 91’). Film se emituje od 20 časova. Ulaz je besplatan.   Nakon velikog uspeha vesterna “Winchester 73” Entoni Men nastavio je saradnju sa Džejmsom Stjuartom u istom žanru, te su sledećih godina zajedno snimili četiri vesterna, od kojih je prvi bio “Na okuci reke”. Kao i u svojim najpoznatijim delima iz toga žanra (Gola ostruga, Čovek sa Zapada), Men je i u ovom ostvarenju pokazao težnju ka fabularnoj i psihološkoj elaboriranosti te demonstrirao fin osećaj za psihologizaciju. Takođe, tu je i zaštitni znak njegovih vesterna – atraktivni pejzaži.

Ponedeljak, 18. jun
Završni koncert Baletske škole
U ponedeljak, 18. juna u organizaciji Baletske škole: “Dimitrije Parlić“ – Pančevo, Kulturnog centra Zrenjanina i Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“, priređuje se završni koncert učenika Baletske škole, odeljenja u Zrenjaninu. Koncert počinje u 17 časova. Nastupiće učenici Niže baletske škole odeljenja u Zrenjaninu, kao i gosti iz matične škole u Pančevu. Na programu su koreografije klasičnog i savremenog baleta i primenjene gimnastike, na muziku Šostakoviča, Ščedrina, Čajkovskog. Koncert je humanitarnog karaktera. Ulaznice se mogu kupiti, pre početka koncerta, na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina. Cena: 200 dinara.

Sreda, 20. i četvrtak, 21. jun

Ciklus filmova Džejmsa Stjuarta
Film: “Čovek koji je ubio Liberti Valansa”
U sredu, 20. i četvrtak, 21. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Čovek koji je ubio Liberti Valansa”/The Man Who Shot Liberty Valance” (1962, SAD, 123’). Film se emituje od 20 časova. Ulaz je besplatan.  
“Čovek koji je ubio Liberti Valansa”je pretposljednji vestern Johna Forda. Film je imao nominaciju za Oskara u kategoriji najbolji kostimi a John Wayne je nagrađen Laurel nagradom za najbolju akcijsku ulogu.”Čovek koji je ubio Libertija Valansa” film je iz kasnog dela opusa glasovitog Džona Forda, kapitalno njegovo delo, ali i kapitalno za žanr vesterna u celini, maestralna sinteza temeljenih žanrovskih odrednica i njihova prekoračivanja.

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina
– Trgovinski lanac PerSu

Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.