Manifestacija “Izađi mi na teglu” održaće se u Zrenjaninu

U sredu, 7. oktobra 2020. godine održaće se manifestacija „Izađi mi na teglu“, na Trgu slobode u Zrenjaninu u terminu od 11 do 18 časova.

U okviru programa manifestacije održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 12 umesto, kako je to do sada bilo, 30 gradova. Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 6, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje 3m od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

Pored takmičarskog dela obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“ i drugi.

 

 

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

  1. Nije mi jasno koji je to “genije” iz gradske vlade dozvolio da se ovakav vašarski program odigrava u najstrožem centru grada. Da li du oni toliko nesposobni ili neuki da ne vide da loženje vatre i dim u centru grada ugrožavaju kako ljude tako i objekte. Takav seljacizam i vašarsko ponašanje nije vidjeno nigde u Evropi. Neko pokušava Banaćanima da nametne kult ajvara i to u strogom centru grada. Eno im Šumica, Motel, Tisa, Peskara itd. gde mogu da mile volje da se peku,lože, kuvaju, dime i rade šta hoće. Ali onda to ne bi videli pedesetak ljudi koji svake godine posećuju ovu tzv. manifestaciju. DOKLE VIŠE PROSTAKLUKA U OVOM GRADU??????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.