Blog: R.I.P. pameti

Hoće li biti nešto o sahrani na vašem portalu? Da li ste snimali sahranu? Pitanja koja stižu iz dana u dan, na koje se ne šalje odgovor. Nije teško odgovoriti, teško je shvatiti da nekoga stvarno interesuju detalji sahrane. Bilo je svakako medijski ispraćeno onako sa stilom, besramno i bestidno, deljenjem medijskog prostora na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Jedina dobra stvar koja je proizašla iz svega ovoga, jeste da se niko od zrenjaninskih medija nije oglasio povodom ovog ”događaja”, što je za svaku pohvalu, kao prećutna kolegijalnost i postojanje zdravog razuma.

Foto:telegraf.rs

Negde se izgubio pojam popularnosti. Došli smo do trenutka gde je sasvim poželjno brukati i sebe i svoje najbliže kako bi i dalje izlazile slike u novinama, i pravili se talk show programi. Najgore je što se ni najbliži ne bune. Sve je to cena ”slave”. Pokušavam da zamislim ljude koji su se tog dana probudili, iščekujući kada će početi sahrana i seli u najudobniju fotelju i gledali. Neki od njih su gledali, jer ih to stvarno ineteresuje, dok su drugi gledali kako bi komentarisali sa ukućanima kako to nije u redu i kako se tako nešto ne bi trebalo prenosti na televiziji. Ni oni nisu menjali kanal. Svi osuđujemo. U tišini, kao i uvek, kroz glavu prolaze misli kako se ništa neće promeniti niti se može promeniti, ako bilo ko od nas nešto izusti. Sramota, sramota za sve one koji su učestvovali u ovom nažalost ”cirkusu”, za one koji su to sve pomno pratili, za sve one koji su pokušali da postignu veću gledanost prenošenjem jedne od najtužnijih stvari. Došli smo do toga da je dobro gledati tuđu muku, na bilo koji način, tako da više i ne postoje granice. Šta je sledeće? Mada, nekada je dobro i ne znati šta će da se desi. Svakako će biti dovoljno gledano i medijski propraćeno.

Još jednom je naš grad bio u centru pažnje i to na negativan način. Sada smo to bili mi i Zrenjanin, a već koliko sutra, budite u stanju pripravnosti, jer se nikad ne zna koji grad je sledeći. U nekim trenucima ne postoji medijski mrak, nažalost. Ne postoji osoba koja će prekinuti skrnavljenje ozbiljnih stvari. Ne postoji ništa što može stati na put poboljšanju nečije popularnosti. Ako je to cena ”uspeha”, ne težite ka tome da budete popularni. Još jednom je u ovoj besramnoj bici, izgubio ZDRAV RAZUM. Slava mu.

Autor: Srđan Slijepčević

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

  1. Gospodo draga, možda bih i uživao u čitanju ovog kritičkog osvrta i drugih tekstova na Vašem sajtu, da nije džinovske zavese u vidu praznog belog prostora oko glavnog menija, koja se spusti preko dve trećine sajta čim se započne scroll, efektivno onemogućavajući bilo kakvo čitanje, pošto ostavlja samo 2-3 santimetra na ekranu kroz koje trebam da jurim tekst. Učinite nešto, hvala.

    1. Author

      Ispravljen je predo;en problem, prilagođavamo sajt. Hvala Vam na kritici.

  2. A VI tako nezainteresovani za neciju sahranu sve ovo napisaste.Verovatno se niste informisali o ovome nego vam doslo u snu.Sram Vas bilo,popljuvaste sve koji su pratili taj cirkus,a opisaste sve do detalja a na sve to i slika je tu,naravno da privuce paznju.Kako bi inace neko procitao ovu budalastinu o laznom moralisanju.To je ono,niko ne gleda rijaliti a sa svim desavanjima je upoznat.E to je R.I.P.pameti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.